10 originele Valentijnsdagtips om jouw lief te verrassen

10 originele Valentijnsdagtips om jouw lief te verrassen

Hoe vaak heb jij jouw lief de afgelopen tijd met iets liefs verrast? Oeps! Even niet van gekomen? Tijd om daar verandering in te brengen. Ik ga je helpen met 10 originele Valentijnsdag tips!

Iedere dag kan Valentijnsdag zijn

Want het is weer bijna 14 februari, Valentijnsdag. De dag van de liefde. Mooi moment om je geliefde weer even te laten zien, voelen, horen, ervaren waarom hij of zij zo belangrijk voor je is. En nu denk je misschien.. moet dat nou per se op Valentijnsdag?! Nee hoor. Zeker niet! Dat kan ook op elke andere dag van het jaar. Maar Valentijnsdag is wel weer even een mooie reminder om ons eraan te herinneren hoe leuk en belangrijk het is om je geliefde met iets leuks te verrassen.

Zomer huwelijk Kasteel Maurick Vught | Trouwfotografie Inge van den Broek

Lieve verrassingen

Ik vind het superleuk om verrast te worden, maar ook om anderen te verrassen. Met bijvoorbeeld een kaartje, een berichtje, een lekkere lunch, een klein cadeautje. Dat hoeven geen peperdure sieraden of parfums te zijn. Juist niet, wat mij betreft. Ik vind de cadeaus waarvan ik weet of zie dat iemand voor mij moeite heeft gedaan het meest bijzonder. Juist in deze tijd waarin we allemaal coronamoe zijn is het zo belangrijk om onze naasten te laten weten hoe belangrijk ze voor ons zijn.

Wil jij jouw geliefde ook verrassen? Ik geef je hieronder 10 tips waarvan ik heel blij word. Misschien jouw lief ook wel. Gebruik ze ter inspiratie, doe vooral wat bij jullie past. Dan weet ik zeker dat dat enorm gewaardeerd wordt. Heb jij nog leuke aanvullingen, tips voor mij? Laat het me weten!

1. Schrijf een mooie brief

Wat is het enorm dierbaar om te lezen hoe belangrijk je voor iemand bent en waarom iemand je waardeert. Toen mijn lief Michiel en ik een half jaar samen waren schreef hij me zo’n brief. Vier(!) A4-tjes vol met mooie woorden, waarom hij het zo fijn vond om met mij te zijn, wat we allemaal voor leuke dingen hadden gedaan en hoe hij de toekomst met mij zag. Ik heb van Michiel veel mooie en lieve cadeaus gehad, maar die brief is wel het meest waardevolle cadeau ooit. Het kost een paar A-4tjes, wat inkt en tijd. Maar dan heb je wel een prachtig cadeau, dat levenslang dierbaar blijft.

Bruiloft Green Village Nieuwegein Utrecht | Inge van den Broek Trouwfotografie

2. Winterse Picknick op Valentijnsdag

Een ontbijt op bed met verse sinaasappelsap en het favoriete broodje van je lief is natuurlijk altijd leuk. Maar wat dacht je van een winterse picknick? Zoek een mooi, rustig plekje uit. Zorg voor wat dingen die jullie allebei lekker vinden. Vergeet daarbij vooral niet een thermoskan met warme thee of chocomelk. Een warm soepje doet het vast ook goed. Kleed je warm aan, neem een dik kleed mee om op te zitten en een om om jullie heen te slaan. Mooi muziekje erbij op je telefoon, lekker dicht tegen elkaar aan en genieten maar!

3. Doe je eerste date nog eens over

Herinneren jullie je eerste date nog? Vast wel! Hoe leuk is het om die met de kennis van nu nog eens over te doen. Samen herinneringen op te halen en terug te gaan naar dat moment.

Familieshoot natuurgebeid de Moerputten Den Bosch | Familiefotograaf Inge van den Broek

4.  Boek een fotoshoot

De tijd vliegt voorbij. En elke tijd is bijzonder, omdat ie nooit meer terugkomt. Zo dierbaar om daarom af en toe foto’s te laten maken van jullie samen. Zo kun je gemakkelijk terug in je herinnering naar hoe het toen was. Ik geef stellen en bruidsparen tijdens mijn fotoshoots altijd grappige en mooie opdrachtjes. Hierdoor zijn niet alleen de foto’s waardevol, maar is de fotoshoot ook leuk om te doen. Lekker samen lol maken en voelen hoe belangrijk je bent voor je partner. Ik help jullie daar graag bij. Stuur me een bericht als jij een fotoshoot aan je lief cadeau wil doen. Uiteraard zijn jullie kinderen ook welkom, dan doen we een familieshoot, maar maak ik ook foto’s van jullie samen.

Destination Loveshoot Valencia Trouwfotograaf Inge van den Broek

5. Verstop overal door het huis lieve briefjes

Dat heb ik laatst gedaan toen ik een nachtje wegging. Op de plekken waarvan ik wist dat Michiel daar zeker zou kijken in de tijd dat ik weg was heb ik een briefje neergelegd: in de theedoos, bij het konijnenvoer, in zijn e-reader, bij de eieren, op zijn bureau, in de bestekla. Kies plekken waar jouw lief zeker zal kijken en laat daar overal een lieve, korte boodschap achter. Succes verzekerd!

6. Maak een krijttekening voor de deur

Als jullie kinderen hebben, heb je vast nog wel ergens krijt of stoepkrijt liggen. Maak een mooie tekening of schrijf een lieve tekst bij jullie voor de deur. Vind je het spannend als de buren meekijken? Het kan natuurlijk ook in de tuin. En leuk als je kinderen hebt om die hierbij te betrekken. Je kunt nu met de sneeuw ook iets liefs tekenen of schrijven in de sneeuw.

7. Druk foto’s af van mooie momenten samen

Laat foto’s afdrukken van jullie samen. Jullie trouwfoto’s, maar kunnen ook andere mooie momenten van jullie samen zijn. Hoe leuk is om jullie mooie herinneringen gedrukt te zien . Doe ze in een lijstje, maak er een slinger van of prik ze op een muur in jullie huis. Het zien van die foto’s neemt je mee terug naar die mooie momenten. Wil je je foto’s mooi laten afdrukken? Kies dan wel een goeie drukker. Ik laat mijn foto’s afdrukken bij Profotonet. Goede prijs-kwaliteitverhouding en mooie prints. En heb je weinig mooie foto’s van jullie samen? Dan wordt het zéker tijd voor een fotoshoot!

Bruiloft Centrum en Stadhuis Den Bosch | Inge van den Broek Trouwfotografie

8. Zelfgeplukt boeket

Oké, misschien in de winter met Valentijnsdag niet helemaal het goede moment. Maar hoe leuk is het om een zelf geplukt boeketje te krijgen als het straks voorjaar is en overal weer mooie bloemen langs de kant van de weg staan. Je hebt ook pluktuinen zoals deze in Den Dungen waar je voor een klein bedrag zelf bloemen mag plukken. Vrolijk en kleurrijk, een prachtig cadeau!

Bruiloft in tuin, bruidspaar Gemonde | Bruidsfotograaf Inge van den Broek

9. Verstop herinneringen in huis

Toen Michiel en ik een jaar samen waren, heb ik 12 dingen in huis verstopt die mij deden herinneren aan bijzondere momenten van ons jaar samen. Voor elke maand van dat jaar één. Michiel moest raden wat de herinnering was. Dat leverde leuke gesprekken op. Zo had ik dropsleutels verstopt, als herinnering aan ons huis dat we samen kochten en een zaklamp die me deed denken aan onze geweldige kampeerweekenden. Schrijf wat mooie herinneringen van het afgelopen jaar op en zoek in huis iets wat je ermee associeert, pak dat in. Laat je partner ze uitpakken en raden bij welke herinnering het hoort. Mag best een beetje cryptisch zijn, des te leuker om het te raden.

10. Bak de favoriete taart van je lief

Liefde van de man gaat door de maag, zeggen ze hè. Maar volgens mij geldt dat voor iedereen. Jij vindt het toch ook leuk als iemand speciaal voor jou je favoriete taart bereid? Dus duik de keuken in en maak wat lekkers. Alleen al van de heerlijke geuren zal je lief gaan glunderen. En daarna lekker samen genieten van jouw baksels. Als je kinderen hebt kun je hen er ook bij betrekken door bijvoorbeeld cupcakes in de vorm van hartjes te bakken en samen te versieren. En die uitdelen aan je lieve opa, oma, buren, vriendjes enzovoorts. Leuk om hen te laten zien hoe leuk het is om te delen.

Heb jij nog leuke ideeën voor mij? Ik ontvang ze graag! En ik vind het ook heel leuk om te horen als je gebruik hebt gemaakt van een van mijn tips!

Geniet samen!

Liefs,

Inge

Fotografie Inge van den Broek

Typisch Inge

Vier jaar in Sevilla gewoond – liefde van mijn leven bleek geen Spanjaard, maar Zeeuw Michiel – hou van spelletjes doen en zelfgemaakte taarten – trotse mama van Daantje en Isa – gek op avontuurlijke reizen en kamperen – eerste verre reis alleen ging naar Guatemala, Mexico en Belize – twee keer naar Santiago de Compostela gewandeld – fan van konijnen Connie en Donnie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Logo Inge van den Broek Fotografie

“Inge haar mensenkennis gecombineerd met een goede dosis humor maakt haar uitstekend voor dit werk. Ik sta zelf niet graag voor de camera, maar dankzij Inge’s informele manier van werken en leuke opdrachtjes vergat ik soms zelfs dat ze foto’s aan het maken was”.

Ook leuk om te lezen:

Bruiloft Kasteel Wijenburg – Echteld

Een knusse winterbruiloft eind dit jaar was het plan voor bruidspaar Anoushka en Jeffrey. Kasteel Wijenburg ...
Lees meer

Zakelijke portretdag

NIEUWE ZAKELIJKE FOTO’S NODIG?Zijn jouw foto’s op je socials en website aan vervanging toe? Op vrijdag ...
Lees meer
Trouwkaarten versturen - trouwkaart op een witte piano

Trouwkaarten versturen

Alles wat je moet weten over trouwkaarten versturen Gefeliciteerd, jullie zijn verloofd en stappen over een ...
Lees meer
Scroll naar boven