Toffe trouwlocaties in Den Bosch en omgeving

Toffe trouwlocaties in Den Bosch en omgeving

De afgelopen jaren ben ik op heel veel trouwlocaties geweest om bruiloften te fotograferen. Ik vind het heel tof om terug te komen op een trouwlocatie, omdat ik dan op de volgende bruiloft al heel veel mooie plekjes weet om foto’s te maken. Zo kom ik bijvoorbeeld heel regelmatig bij kasteel Maurick in Vught. Ook het stadhuis van Den Bosch heeft voor mij geen geheimen meer.

Maar ik houd ook van afwisseling, dus gelukkig mag ik ook vaak naar andere trouwlocaties toe, elk jaar wordt mijn lijstje wel weer uitgebreid met toffe nieuwe plekken in heel Nederland en ook daarbuiten. Omdat ik geboren ben in Den Bosch en in Rosmalen woon, fotografeer ik wel de meeste bruiloften in de buurt van Den Bosch. Ik deel graag mijn 5 favoriete trouwlocaties in de buurt van Den Bosch met jullie + 1 supergave bonusplek!

Trouwlocatie 1: Kasteel Maurick Vught

Ik noemde ‘m hierboven al even, niet toevallig, want dit is een van de trouwlocaties waar ik vaak en graag kom: Kasteel Maurick. Nog altijd vind ik een bruiloft in een kasteel bijzonder. En dit kasteel is heel knus, met een prachtige ophaalbrug en heel veel mooie ruimtes. Ze hebben een prachtige tuin, met allemaal mooie doorkijkjes en een vijver, waardoor we ook trouwfoto’s aan het water kunnen maken. In de lente bedekt de bloeiende witte regen de pergola’s boven de binnenplaats. Zo gaaf om daar trouwfoto’s te maken en te borrelen

Bruiloft Kasteel Maurick | Inge van den Broek Fotografie
Doordat ik er vaak kom, is het ook heel handig dat ik alle zalen ken en de weg weet, want dat vond ik in het begin nog wel eens lastig. Nu weet ik ook dat je binnen ook hele toffe foto’s kunnen maken. Handig voor als het minder mooi weer is of als jullie een winterbruiloft hebben. En de serre daar, wauw, wat een bijzonder ruimte! Dankzij het vele glas komt er heel veel licht binnen. Hele mooie plek voor jullie ceremonie of feestje. Als het even kan ben ik trouwens wel voorstander van trouwen in de tuin onder die prachtige grote boom, met schommel eraan!
Zomer Huwelijk Kasteel Maurick | Inge van den Broek Fotografie

Hebben jullie iets met Den Bosch? Dan is er ook een plekje in de tuin waar je zicht hebt op Den Bosch. Willen jullie dus trouwfoto’s met Den Bosch op de achtergrond dan hoef je niet eens weg van het kasteel. Hartstikke handig! En voor het kasteel ligt ook nog eens een bos. Maar een heel klein stukje lopen en je hebt een hele andere omgeving. Die lange laan vol bomen is ook heel tof voor trouwfoto’s.

Trouwlocatie 2: Stadhuis van Den Bosch

Fototechnisch is het stadhuis van Den Bosch niet de allerbeste van de trouwlocaties. Er komt maar weinig licht binnen en het interieur is vrij donker. Maar ik heb deze trouwlocatie als trouwfotograaf inmiddels in mijn hart gesloten. Als geboren Bossche is het toch wel elke keer weer heel bijzonder om een bruiloft in het stadhuis van Den Bosch te mogen fotograferen.

Inge van den Broek Fotografie | Stadhuis Den Bosch
Het pand straalt zoveel geschiedenis uit met de stijlvolle trappen, wanddecoraties en hoge plafonds. Mooi symbolisch dat op deze plek bruidsparen hun eigen geschiedenis schrijven. En met mijn lichtsterke lenzen en professionele fotoapparatuur maak ik me ook al lang geen zorgen meer om die donkere ruimtes.
Bruiloft Centrum en Stadhuis Den Bosch | Inge van den Broek Fotografie
Vaak wordt er getrouwd in de traditionele trouwzaal. Maar willen jullie graag veel gasten bij jullie ceremonie hebben? Vraag dan naar de raadszaal. Een prachtige grote ruimte op de eerste verdieping van het stadhuis. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de burgemeester van Den Bosch altijd voorrang heeft voor deze zaal. Komt onverwachts bijvoorbeeld een minister op bezoek dan kun je fluiten naar je ceremonie in de raadszaal 😖.
Huwelijk Stadhuis Den Bosch Bruiloft Vinkel en Nuland | Inge van den Broek Trouwfotografie

Trouwlocatie 3: Noord-Brabants Museum in Den Bosch

Een van de trouwlocaties die niet ver van het stadhuis van Den Bosch vandaan ligt is het Noord-Brabants Museum. Ook daarvan vind ik dat het een hele bijzonder plek is om te trouwen omdat daar zoveel geschiedenis verborgen zit. De gele en blauwe zaal geven een bijzonder sfeer. En het leuke is dat je na de ceremonie zo de binnenstad van Den Bosch in loopt voor mooie trouwfoto’s. Of een aansluitende borrel in de binnentuin is ook een heel goed idee 😊
Bruiloft Noord Brabants Museum Den Boesch | Trouwfotograaf Inge van den Broek
Ik mocht in 2016 een bruiloft vlak voor kerstmis in het Noord-Brabants Museum fotograferen. Dat kan ik ook aanraden. Er staat een prachtige kerstboom voor het museum, die heel veel sfeer geeft aan de trouwfoto’s. Heel handig voor de groepsfoto’s: je hoeft niet ver weg.
Bruiloft Noord-Brabants Museum | Trouwfotograaf Inge van den Broek

Trouwlocatie 4: Kasteel van Oijen in….(drie keer raden 😉) Oijen 

Wat mij betreft is het Kasteel van Oijen nog een nog onontdekt pareltje. Ik kende deze trouwlocatie helemaal niet, totdat ik door Sylvie en Johan werd gevraagd om hun bruiloft daar te fotograferen. Hele toffe, betrokken eigenaren en een prachtige trouwlocatie aan de Maas, op maar een steenworp afstand van Den Bosch.
Bruiloft Kasteel Oijen | Trouwfotograaf Inge van den Broek
Het trouwkapelletje is heel schattig, echt een hele mooie plek om ja tegen elkaar te zeggen met jullie familie en vrienden als getuigen. Maar er is ook heel veel ruimte om dit kleine kasteeltje heen om buiten te trouwen en om prachtige trouwfoto’s te maken. Ik ben grote voorstander van alles op één locatie en dat kan hier heel goed. Je kunt er zelfs met een hoop gasten blijven logeren, hoe relaxed is dat! Zeker als jullie en trouwweekend willen, raad ik zeker aan daar eens te gaan kijken!
Bruiloft Kasteel Oijen | Trouwefotograaf Inge van den Broek
En oh ja, mochten jullie nu tóch graag van locatie willen switchen en fan zijn van speciaal biertjes..bij het kasteel ligt de Speciaalbierbrouwerij om te hoek. Heel leuk om daar bijvoorbeeld een proeverij te doen. En kinderen op jullie bruiloft? Die kunnen lekker springen op het springkussen in de tuin.

Trouwlocatie 5: IJzeren Man in Vught

Al toen ik een kind was kwam ik bij de IJzeren Man om te schaatsen in de winter en te zwemmen in de zomer. Nu kom ik er nog steeds heel graag om te wandelen of fietsen. En natuurlijk om bruiloften te fotograferen. Een hele mooie plek, ook vlakbij Den Bosch, waar je gewoon in ons mooie Brabant, tóch op het strand kunt trouwen.

Lente Bruiloft Stadhuis Oss -Ijzeren Man Vught | Trouwfotograaf Inge van den Broek

Oké, ik ben samen met een Zeeuw en die moet altijd lachen als ik dit het strand noem, maar ik vind het een heel leuk strandje, waar je echt even het vakantiegevoel krijgt. Zeker met mooi weer lijkt het daar net of je in het buitenland bent. Sinds kort hebben ze een hele mooie steiger in het water liggen waarop de ceremonie kan plaatsvinden. Zo tof om daarop te mogen trouwen. En voor trouwfoto’s hoef je helemaal niet weg, strand, water, bossen, alles is bij de hand als jullie houden van trouwfoto’s in de natuur.

Fotografie Inge van den Broek

Typisch Inge

Vier jaar in Sevilla gewoond – liefde van mijn leven bleek geen Spanjaard, maar Zeeuw Michiel – hou van spelletjes doen en zelfgemaakte taarten – trotse mama van Daantje en Isa – gek op avontuurlijke reizen en kamperen – eerste verre reis alleen ging naar Guatemala, Mexico en Belize – twee keer naar Santiago de Compostela gewandeld – fan van konijnen Connie en Donnie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Logo Inge van den Broek Fotografie

“Inge haar mensenkennis gecombineerd met een goede dosis humor maakt haar uitstekend voor dit werk. Ik sta zelf niet graag voor de camera, maar dankzij Inge’s informele manier van werken en leuke opdrachtjes vergat ik soms zelfs dat ze foto’s aan het maken was”.

Gaan jullie trouwen?
Wil je ook spontane, liefdevolle en kleurrijke foto’s laten maken van jullie bruiloft?

Ook leuk om te lezen:

Bruiloft Kasteel Wijenburg – Echteld

Een knusse winterbruiloft eind dit jaar was het plan voor bruidspaar Anoushka en Jeffrey. Kasteel Wijenburg ...
Lees meer

Zakelijke portretdag

NIEUWE ZAKELIJKE FOTO’S NODIG?Zijn jouw foto’s op je socials en website aan vervanging toe? Op vrijdag ...
Lees meer
Trouwkaarten versturen - trouwkaart op een witte piano

Trouwkaarten versturen

Alles wat je moet weten over trouwkaarten versturen Gefeliciteerd, jullie zijn verloofd en stappen over een ...
Lees meer
Scroll naar boven