Trouwkaarten versturen

Trouwkaarten versturen

Alles wat je moet weten over trouwkaarten versturen

Gefeliciteerd, jullie zijn verloofd en stappen over een tijdje in het huwelijksbootje! Er komen ongetwijfeld heel veel dingen op je af, maar wees gerust. Uiteindelijk komt alles goed en kijk je met veel plezier terug naar de voorbereidingen en de bruiloft zelf. Iets waar vooraf over nagedacht moet worden, is het kiezen en versturen van de trouwkaarten. Wat voor een trouwkaart wordt het? Laat je een uitnodiging ontwerpen of kies je liever voor een standaard ontwerp? Welke tekst komt er op en in de trouwkaart en wanneer moet je eigenlijk de trouwkaarten versturen? Je leest er meer over in deze blog. 

Trouwkaarten versturen

Trouwkaarten bestellen: waar kiezen jullie voor?

De trouwkaarten versturen is een erg mooi moment. Het is een persoonlijke uitnodiging voor jullie bruiloft, die alleen de mensen ontvangen die écht belangrijk voor jullie als bruidspaar zijn. Maar voordat de uitnodigingen voor de bruiloft de deur uit zijn, moet er natuurlijk nog een en ander gebeuren. Kies je namelijk voor een standaard trouwkaart die je aanpast met persoonlijke gegevens, willen jullie zelf een trouwkaart ontwerpen of geven jullie het ontwerpen van de uitnodiging het liefst volledig uit handen? Denk goed na over de mogelijkheden en doe wat het allerbeste bij jullie past. 

Verschillende soorten trouwkaarten

Zijn jullie eruit of jullie een standaard ontwerp kiezen of een trouwkaart (laten) ontwerpen? Dan is de volgende stap bepalen wat voor een soort trouwkaart het gaat worden. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk! Denk aan een trouwkaart gemaakt van een specifieke papiersoort of misschien wel een uitnodiging op hout. Kraftpapier en kalkpapieren trouwkaartjes zijn tegenwoordig ook heel hip. En hoe leuk is het om een foto van jullie te gebruiken voor jullie trouwkaart. Zo wordt ie extra persoonlijk. Je kunt een loveshoot of familieshoot doen voor jullie bruiloft en die foto’s gebruiken. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap: je hebt toffe foto’s voor je trouwkaart én je went vast aan jullie trouwfotograaf. 

Tip: maak jij onderscheid tussen dag- en avondgasten? Maak één standaard kaartje voor alle gasten en voeg een klein kaartje toe voor alle gasten die ook overdag mogen komen. Deze kan je mooi vastmaken door middel van een splitpen, luxe paperclip of een knijpertje. 

Trouwkaarten versturen

Tekst voor op de trouwkaart

Hebben jullie een ontwerp gekozen, dan is het tijd om de uitnodiging voor de bruiloft van een tekst te voorzien. Een trouwkaart tekst hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zolang de belangrijkste gegevens erop staan is het eigenlijk al goed. Natuurlijk is het wel de mooiste uitnodiging die jullie ooit versturen, waardoor een tekst die perfect bij jullie aansluit wel heel mooi is. Houd het dus niet alleen bij de praktische details, maar voeg ook een persoonlijke tekst toe. Denk bijvoorbeeld aan een gedichtje, persoonlijke quote, een stukje uit jullie favoriete liedje of een Bijbeltekst.

Tip: bestel altijd een proefdruk als de uitnodiging voor jullie grote dag helemaal klaar is. Zo kan je kijken of het in het echt helemaal naar wens is of dat er nog iets moet worden aangepast. Een kleine moeite en het kan veel narigheid besparen.

Trouwkaarten versturen

Wanneer de trouwkaarten versturen?

Veel bruidsparen vragen zich af wanneer ze de trouwkaarten moeten versturen. Het is natuurlijk wel zo prettig als al jullie dierbaren aanwezig kunnen zijn op jullie bruiloft. Officieel moeten de kaarten zes tot acht weken voorafgaand aan de bruiloft verstuurd worden. Zo hebben de gasten nog genoeg tijd om vrij te vragen, een mooie outfit te scoren en een passend cadeau te bedenken. Toch wijst in de praktijk uit dat veel bruidsparen de trouwkaarten liever eerder versturen. Laat je vooral niet gek maken en doe waar jullie je goed bij voelen. En willen jullie alle gasten vroegtijdig op de hoogte brengen van jullie bruiloft? Verstuur ruim op tijd de ‘save the date’ en je weet zeker dat jullie grote dag bij iedereen in de agenda staat. Kunnen jullie weer rustig ademhalen als het op het versturen van de trouwkaarten aankomt. 

Trouwkaarten versturen

Laat de trouwkaart fotograferen! 

Wat ik erg bijzonder vind, is jullie trouwkaart fotograferen. Jullie bruiloft is zo’n bijzonder moment, hoe mooi is het om de kaart ook in een romantische setting te fotograferen? Leg ‘m klaar in de ochtend, zodat jullie fotograaf jullie trouwkaart kan fotograferen. Veel bruidsparen sturen mij vooraf ook hun trouwkaart, superleuk om die te ontvangen!  

Fotografie Inge van den Broek

Typisch Inge

Vier jaar in Sevilla gewoond – liefde van mijn leven bleek geen Spanjaard, maar Zeeuw Michiel – hou van spelletjes doen en zelfgemaakte taarten – trotse mama van Daantje en Isa – gek op avontuurlijke reizen en kamperen – eerste verre reis alleen ging naar Guatemala, Mexico en Belize – twee keer naar Santiago de Compostela gewandeld – fan van konijnen Connie en Donnie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Logo Inge van den Broek Fotografie

“Inge haar mensenkennis gecombineerd met een goede dosis humor maakt haar uitstekend voor dit werk. Ik sta zelf niet graag voor de camera, maar dankzij Inge’s informele manier van werken en leuke opdrachtjes vergat ik soms zelfs dat ze foto’s aan het maken was”.

Gaan jullie trouwen?
Wil je ook spontane, liefdevolle en kleurrijke foto’s laten maken van jullie bruiloft?

Ook leuk om te lezen:

Bruiloft Kasteel Wijenburg – Echteld

Een knusse winterbruiloft eind dit jaar was het plan voor bruidspaar Anoushka en Jeffrey. Kasteel Wijenburg ...
Lees meer

Zakelijke portretdag

NIEUWE ZAKELIJKE FOTO’S NODIG?Zijn jouw foto’s op je socials en website aan vervanging toe? Op vrijdag ...
Lees meer
Tips voor mooiere foto's

Help, ik ben niet fotogeniek!

5 tips om beter op een foto te staan “Ik ben niet fotogeniek!” Dit heb ik ...
Lees meer
Scroll naar boven