Zomerse bruiloft Stadhuis Den Bosch en IJzeren Man Vught

Zomerse bruiloft Stadhuis Den Bosch en IJzeren Man Vught

Yes, de bruiloft van Anne en Bas, in ‘mijn’ stad Den Bosch! Ik ben geboren in het ziekenhuis in de binnenstad van Den Bosch, groeide op in Rosmalen en kom veel in Den Bosch. Hoewel ik met veel plezier op verschillende plekken in Europa heb gewoond, blijft Den Bosch toch altijd weer een fijne plek om thuis te komen. Ik kom er vaak en graag, ook om te fotograferen, voor zowel familieshoots als bruiloften, dus ik weet er veel mooie plekjes. Veel groen, water, oude én moderne gebouwen en leuke straatjes.

Mijn favoriete straatje in Den Bosch

Ik begon de dag bij de ouders van de bruid. Dat begon meteen goed, want ze bleken in een van mijn favoriete straatjes van Den Bosch te wonen. Op zolder trof ik een ietwat gespannen Anne in de kappersstoel. Nog zonder haar trouwjurk aan, maar nu al een prachtige bruid! En die spanning die hoort er denk ik ook wel een beetje bij. Zeker ’s ochtends, is mijn ervaring. Nu ik inmiddels zo’n 100 bruidsparen heb gefotografeerd, weet ik dat het allemaal goedkomt 😉

Getting ready bruidegom

Superleuk dat ik ook even bij bruidegom Bas langs kon om wat foto’s te maken van zijn voorbereiding. Hij kleedde zich om bij zijn vader, die om de hoek woont bij de ouders van Anne. Voor een compleet verhaal van de trouwdag zijn de voorbereidingen van de bruidegom natuurlijk net zo belangrijk als die van de bruid. Bij Bas was er van spanning nog weinig te merken en werden er vooral veel grappen gemaakt terwijl ze hun Bossche Bollen ontbijt aten en Bas zijn trouwpak aantrok.

First Look, zo’n bijzonder moment

Bij de first look, het moment dat het bruidspaar elkaar voor het eerst ziet in trouwkleding, waren heel veel nieuwsgierige familie en vrienden aanwezig. Gelukkig scheen de zon en konden we allemaal zien hoe een stralende bruid de deur opendeed, toen haar aanstaande aanbelde. Dat blijft toch elke keer weer – ook voor mij als trouwfotograaf – bijzonder om bij te mogen zijn.

Trouwreportage in Bossche Binnenstad

Voor de fotoreportage hoefden we niet ver weg. Ook in de aderen van Bas en Anne stroomt Bosch bloed, dus we maakten hun trouwfoto’s in de binnenstad van Den Bosch. Als bekende ondernemers in de stad kregen ze van een collega-ondernemer van Auberge de Veste zelfs een drankje aangeboden op straat. Zo hadden we ineens een toastmoment in een van die prachtige straatjes. Van dit soort spontane acties, mensen die zo betrokken zijn, word ik heel blij.

Te voet door Den Bosch naar het Stadhuis

Na een heerlijke lunch vertrokken we te voet naar het stadhuis van Den Bosch voor de ceremonie. Als je in trouwkleding rondloopt heb je een heel veel bekijks. Zeker in het drukke centrum van Den Bosch. En als het bruidspaar dan ook nog bekende ondernemers zijn in Den Bosch dan kun je voorstellen hoeveel aanspraak ze hadden. De felicitaties en applaus vlogen hen om de oren. Mooi om te zien hoe geliefd ze zijn in de stad.

Trouwceremonie in het Stadhuis Den Bosch

De kleine trouwzaal van het stadhuis van Den Bosch is wat donker. Gelukkig heb ik fotocamera’s die dat prima aankunnen. Ik vind het heel tof dat er getrouwd wordt in een gebouw, in een zaal, die zoveel geschiedenis kent. En met elke bruiloft wordt er ook weer een stukje geschiedenis geschreven. En begint er naast geschiedenis, ook weer een nieuwe toekomst. Zo ook door Bas en Anne, die volmondig ja zeiden op de vraag der bruiloftsvragen tijdens een mooie ceremonie. Heel mooi om de emoties vast te mogen leggen.

Als bruid naar het toilet

Je kunt het moment best even uitstellen, maar ook als je bruid bent moet je natuurlijk soms naar de wc. Al is het maar van de gezonde spanning. Hoe doe je dat nou hè met zo’n hagelwitte trouwjurk aan?! Je wilt toch niet dat die in de wc komt te hangen. Anne laat het zien. Een beetje hulp van je beste vriendin of ceremoniemeester is wel handig om je trouwjurk wat omhoog te houden. En daarna gewoon achterstevoren boven het toilet hangen en plassen maar! 🙂

Borrel bij de ijzeren man in Vught

En als je dan naast de stad ook van het strand houdt, dan is een borrel bij de IJzeren Man in Vught geen slecht idee. Dus na de trouwceremonie verplaatste het hele gezelschap zich naar Vught voor taart, toast en een heerlijk diner. Ik kom zelf ook graag bij de Ijzeren Man, want eigenlijk alle seizoenen kun je daar heel mooi wandelen en dan lekker een kop thee drinken. En oh, ze hebben er ook mooie borrelplanken, maar dat ter zijde 😉

Trouwfeest op het strand

Maar als je een trouwfeestje geeft op het strand dan hoop je natuurlijk op een hoop zon. En dat was er gelukkig. Perfect weer voor een gezellige borrel. En nooit eerder getoonde beelden van het vrijgezellenfeest van Anne. Ik weet niet of die beelden wel heel geschikt waren voor oma en hun dochter Julia haha, maar de beelden brachten in ieder geval een hoop lol en goede herinneringen.

Een heel goed begin van een mooi huwelijk van dit leuke stel! Heel veel liefde en geluk voor jullie Bas en Anne. En dankjewel voor jullie lieve review:  

Bruiloft Den Bosch Binnenstad - Trouwfotograaf Inge van den Broek

"Inge heeft onze dag zo vast weten te leggen dat we bij het kijken naar de foto’s elke keer weer de dag opnieuw beleven! "

Dit was precies wat we hoopten en zijn ontzettend blij met onze mooie foto’s. De eerste afspraak was bij ons thuis en er was gelijk een klik. Zo ook op onze grote dag, het was gezellig en ontspannen. Wij zijn bij met onze keus voor Inge en zouden het iedereen aanraden.

Anne & Bas

Zoeken jullie ook een bruidsfotograaf in Den Bosch? Of op een andere mooie plek kan natuurlijk ook? En zoeken jullie een enthousiaste trouwfotograaf die spontane foto’s maakt en houdt van een beetje gekkigheid? Dan zouden we wel eens een goede match kunnen zijn.

Fotografie Inge van den Broek

Typisch Inge

4 jaar in Sevilla gewoond – liefde van mijn leven bleek geen Spanjaard, maar Zeeuw Michiel – hou van bloemen, gezond eten, spelletjes spelen, zelfgemaakte taarten en aardbeien – en oh ja, van chocolade (vooral puur met zeezout en amandelen!) – trotse mama van dochters Daantje en Isa – vrolijk en enthousiaste fotograaf – sportief – gek op avontuurlijke reizen – eerste verre reis alleen ging naar Guatemala – 2 keer naar Santiago de Compostela gewandeld – fan van konijnen Connie en Donnie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Logo Inge van den Broek Fotografie

“Inge haar mensenkennis gecombineerd met een goede dosis humor maakt haar uitstekend voor dit werk. Ik sta zelf niet graag voor de camera, maar dankzij Inge’s informele manier van werken en leuke opdrachtjes vergat ik soms zelfs dat ze foto’s aan het maken was”.

Ook leuk om te lezen:

Bruiloft Kasteel Wijenburg – Echteld

Een knusse winterbruiloft eind dit jaar was het plan voor bruidspaar Anoushka en Jeffrey. Kasteel Wijenburg ...
Lees meer
Bijzondere trouwfoto's - bruidspaar tussen de zonnebloemen

Bijzondere trouwfoto’s

6 tips waardoor er extra bijzondere trouwfoto’s ontstaan Jullie bruiloft is een hele bijzondere dag. Jullie ...
Lees meer
Herfstbruiloft Kasteel Maurick Vught - bruidspaar bij zonsondergang

Herfstbruiloft Kasteel Maurick Vught

Wat een prachtige, liefdevolle herfstbruiloft op Kasteel Maurick. Je hebt van die bruiloften waarop alles klopt. ...
Lees meer
Scroll naar boven