Bijzondere trouwfoto’s

Bijzondere trouwfoto’s

6 tips waardoor er extra bijzondere trouwfoto’s ontstaan

Jullie bruiloft is een hele bijzondere dag. Jullie hebben hier hoogstwaarschijnlijk maanden of misschien zelfs jaren naar uitgekeken. Het is de dag dat jullie “JA” zeggen tegen een leven met elkaar, omringd door alle mensen die jullie liefhebben. Het enige wat overblijft na de bruiloft zijn de beelden. Bijzondere trouwfoto’s zorgen ervoor dat direct alle herinneringen weer naar boven komen. Maar hoe komen de échte, bijzondere trouwfoto’s tot stand? In deze blog geef ik 6 tips waar je op kunt letten bij het laten schieten van de mooiste plaatjes. 

Bijzondere trouwfoto's - bruidspaar met bloemen

Kies een trouwfotograaf die bij jullie past

Het zijn niet de stijve en geposeerde foto’s die trouwfoto’s bijzonder maken, maar juist de spontane, gekke en ontroerende trouwfoto’s. Om deze momenten vast te laten leggen is het belangrijk dat de fotograaf (net als ikzelf ;)) zich gemakkelijk mengt in de groep en onopvallend de allermooiste én spontane momenten vastlegt. Een trouwfotograaf die niet opvalt zorgt voor de meest bijzondere trouwfoto’s. Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat de stijl van de trouwfotograaf bij jullie past en dat er een goede klik is. 

Bijzondere trouwfoto's - bruidegom wacht met bruidskinderen op de bruid met hun handen voor de ogen

Laat bijzondere trouwfoto’s maken op een speciale plek

Kies altijd een locatie voor de fotoshoot die helemaal bij jullie past. Kies bijvoorbeeld geen industriële locatie als jullie heel veel van de natuur houden. Als de plek voor jullie speciaal is en jullie je helemaal op je gemak voelen, dan komen er hoe dan ook bijzondere trouwfoto’s tot stand. En het komt ook ongetwijfeld goed wanneer jullie kiezen voor een ervaren trouwfotograaf waar een fijne klik mee is. 

Bruidspaar op hun speciale plek - de Hatertse Vennen

Doe leuke opdrachten met de trouwfotograaf 

De hele dag door worden er foto’s gemaakt. Tijdens het klaarmaken, de first look, de fotoshoot met zijn tweetjes en natuurlijk tijdens de ceremonie en borrel met vrienden en familie. Om geen stijve en geposeerde maar juist spontane foto’s te creëren is het leuk om opdrachten uit te voeren. Als trouwfotograaf geef ik jullie kleine opdrachten waardoor er bijzondere trouwfoto’s ontstaan. Ook groepsfoto’s worden erg leuk wanneer er bijvoorbeeld wordt geknuffeld, geproost of antwoord wordt gegeven op (grappige) vragen. Ik stuur zo weinig mogelijk aan, maar ik leg wel alle speciale momenten vast. 

Bijzondere trouwfoto's - gekke groepsfoto

Voeg elementen toe aan jullie foto’s

Trouwfoto’s zijn zo bijzonder te maken als jullie zelf willen. Willen jullie wat extra’s toevoegen? Gebruik dan bijvoorbeeld leuke attributen die bij jullie passen of ga met jullie huisdier op de foto. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is (meestal!) mogelijk. Kennen jullie elkaar van een sportvereniging, dan kunnen jullie bijvoorbeeld daar foto’s maken met een tennisracket of volleybal in jullie hand. Of laat foto’s terugkomen van dierbaren die helaas niet meer op jullie bruiloft kunnen zijn. Bijvoorbeeld aan het trouwboeket. Benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is? Een trouwfotograaf heeft hier veel ervaring mee en denkt graag met ieder bruidspaar mee.

Bijzondere trouwfoto's - trouwboeket met foto's overleden ouders eraan

Speel met licht voor bijzondere trouwfoto’s 

Fotograferen betekent letterlijk schrijven met licht. Een trouwfotograaf kan hele toffe dingen doen met licht, zonder dat jullie heel lang moeten poseren of het heel onnatuurlijk wordt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van het prachtige licht van de golden hour, het uur voor zonsondergang. Plan dan nog even een momentje in waarop je naar buiten kunt als het inderdaad een mooie avond is. Ook met bestaande lichtjes en flitsers kun je spelen voor bijzondere trouwfoto’s. Ik houd van natuurlijk licht, maar vind het wel heel leuk om creatieve foto’s te maken. Dan zijn flitsers heel handig en kun je ook binnen zonder zonsondergang prachtige kunstwerkjes maken. 

Bijzondere trouwfoto's bij zonsondergang
Bijzondere trouwfoto's - creatief met licht binnen

Laat een trouwalbum maken van jullie foto’s 

Wanneer er prachtige plaatjes worden geschoten tijdens de bruiloft, is het wel zo leuk om deze fysiek te kunnen bekijken. Het is dan ook zeker aan te raden om jullie bijzondere trouwfoto’s in een album te laten verwerken. Kies je voor mij als trouwfotograaf, dan is een album bij de reportage inbegrepen. Omdat het veel gemakkelijker is om de foto’s erbij te pakken als ze gedrukt zijn, maar ook omdat het de leukste manier is om de trouwfoto’s te laten zien aan vrienden en familie. Ook stuur ik alle foto’s via een linkje met wachtwoord zodat jullie ze gemakkelijk kunnen downloaden en delen. overwegen jullie een trouwfotograaf, vraag dan altijd even of een trouwalbum inbegrepen is of niet.

Benieuwd waar je op moet letten bij het kiezen van een trouwfotograaf? Je leest er meer over in deze blog!

Bijzondere trouwfoto's - trouwalbum
Fotografie Inge van den Broek

Typisch Inge

Vier jaar in Sevilla gewoond – liefde van mijn leven bleek geen Spanjaard, maar Zeeuw Michielhou van spelletjes doen en zelfgemaakte taarten – trotse mama van Daantje en Isa – gek op avontuurlijke reizen en kamperen eerste verre reis alleen ging naar Guatemala, Mexico en Belize – twee keer naar Santiago de Compostela gewandeld – fan van konijnen Connie en Donnie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor leuke tips en updates

Logo Inge van den Broek Fotografie

“Inge haar mensenkennis gecombineerd met een goede dosis humor maakt haar uitstekend voor dit werk. Ik sta zelf niet graag voor de camera, maar dankzij Inge’s informele manier van werken en leuke opdrachtjes vergat ik soms zelfs dat ze foto’s aan het maken was”.

Meer weten over het laten maken van bijzondere trouwfoto’s?
Terugkijken naar foto’s van de bruiloft is natuurlijk altijd speciaal. Ben je benieuwd of ik als trouwfotograaf nog vrij ben op jullie trouwdatum? Of willen jullie weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Ook leuk om te lezen:

Bruiloft Kasteel Wijenburg – Echteld

Een knusse winterbruiloft eind dit jaar was het plan voor bruidspaar Anoushka en Jeffrey. Kasteel Wijenburg ...
Lees meer

Zakelijke portretdag

NIEUWE ZAKELIJKE FOTO’S NODIG?Zijn jouw foto’s op je socials en website aan vervanging toe? Op vrijdag ...
Lees meer
Trouwkaarten versturen - trouwkaart op een witte piano

Trouwkaarten versturen

Alles wat je moet weten over trouwkaarten versturen Gefeliciteerd, jullie zijn verloofd en stappen over een ...
Lees meer
Scroll naar boven