De voor- en nadelen van een bruiloft met kinderen

De voor- en nadelen van een bruiloft met kinderen

5 Handige tips voor een bruiloft met kinderen

Een bruiloft met kinderen vind ik zelf zó leuk! Het is gezellig en er zijn altijd eigenlijk wel grappige of juist ontroerende momenten die ik dan graag vastleg met mijn camera. Een kindje dat vol trots de ringen naar het bruidspaar brengt, een peuter met het gezicht (en soms kleren) onder de bruidstaart en zo zijn er nog veel andere leuke momenten op een bruiloft met kinderen. Hoewel kleintjes voor veel plezier zorgen op een bruiloft, kan het soms ook lastig zijn. Gaan jullie trouwen en twijfelen jullie over wel of geen kinderen op een huwelijksfeest? Ik help je op weg en zet de voor- en nadelen van een bruiloft met kinderen op een rijtje. Ook geef ik geef 5 handige tips voor een kindvriendelijke bruiloft.

Bruiloft met kinderen - de voor- en nadelen

Wat zijn de voor- en nadelen van kinderen op een bruiloft? 

Meisjes in een lief jurkje en de jongetjes in een stoer pak? Ik ben er gek op! Wie smelt er nou niet van schattige kindjes op een huwelijksfeest? Kinderen toveren vaak een lach op het gezicht van veel mensen. Maar er zijn ook een aantal nadelen aan kindjes op je bruiloft. Bijvoorbeeld het hele onverwachtse: er zal maar net een kind heel hard huilen wanneer jullie elkaar het ja-woord geven. Voor mij hoort dat erbij met kinderen op een bruiloft, maar denk er over na hoe dat voor jullie is. 

Om je beide kanten te laten zien van een kindvriendelijke bruiloft, breng ik de voor- en nadelen voor je in kaart. 

Een bruiloft met kinderen: de voordelen

  • Ze kunnen bij de ceremonie betrokken worden, bijvoorbeeld als bloemenmeisje of als bruidsmeisje.
  • Kinderen zijn ontzettend schattig op trouwfoto’s.
  • Heb je zelf kindjes? Dan kunnen zij de ringen brengen of een andere leuke rol krijgen.
  • Met kinderen is het nooit saai, ze zorgen continu voor entertainment.
  • Als kindjes mee mogen hoeven gasten geen oppas te regelen.

Een bruiloft met kinderen: de nadelen

  • Je bent bij jonge kindjes soms afhankelijk van hun slaapjes.
  • Kinderen willen graag vermaakt worden en kunnen vaak niet heel lang stilzitten.
  • Doordat ouders ook aandacht hebben voor hun kinderen is er minder aandacht voor jullie als bruidspaar.
Bruiloft met kinderen - de voor- en nadelen (2)

5 tips voor als er kinderen op jullie bruiloft aanwezig zijn

Kiezen jullie ervoor om een bruiloft met kinderen te doen na het afwegen van de voor- en nadelen? Dan kunnen jullie vast wel wat tips gebruiken om alles zo goed en gezellig mogelijk te laten verlopen. Waar moet je zoal rekening mee houden bij een bruiloft met kinderen? Ik geef je 5 tips.

1: zorg voor een kindvriendelijke locatie voor jullie ceremonie en huwelijksfeest
Natuurlijk niet heel gek, maar hoe meer faciliteiten er voor kindjes aanwezig zijn, hoe beter. Je hoeft daardoor minder zelf te regelen en ook de ouders hoeven minder om te kijken naar hun kroost. Kijk eens naar een kindvriendelijke locatie met een speelhoek of speeltuin. Ook is een ruime, rustige kamer bij de locatie ideaal. Richt deze in als slaapkamer en de kleintjes kunnen ook een (middag)dutje doen.

Bruiloft met kinderen - de voor- en nadelen (5)

2: schakel een oppas in tijdens de bruiloft

Als je geen omkijken wil hebben naar jouw eigen en/of andere kinderen op de bruiloft, dan is het inschakelen van een oppas perfect. Er zijn zelfs nanny’s die gespecialiseerd zijn in de hele dag kinderen vermaken op een bruiloft. Absoluut een aanrader!

3: zorg voor entertainment voor jonge kinderen en tieners

Jonge kinderen maar ook tieners vinden het leuk om vermaakt te worden op een bruiloft. Regel eventueel entertainment in de vorm van een clown die ballonnen vouwt, een goochelaar of maak een hoek met spelletjes. Ook een springkussen is succesvol voor de kleintjes. De tieners vermaken zich erg goed in een ‘chill area’. Plaats hier alcoholvrije drankjes, spelletjes, boeken en misschien zelfs een televisie met gameconsole. Wedden dat ze zichzelf vermaken?

Bruiloft met kinderen - de voor- en nadelen (7)

4: geef kinderen leuke opdrachten

Laat kindjes iets knutselen met als thema ‘trouwen’ of koop bijvoorbeeld wegwerpcamera’s. Hiermee laat je ze foto’s maken van bijzondere objecten of mensen. Print bijvoorbeeld een lijstje uit en laat ze mensen in roze kleding of met een rode stropdas vastleggen. Of bedenk natuurlijk andere leuke, uitdagende opdrachtjes. 

5: doe vooral wat voor jullie goed voelt!

Iedereen kan wel vertellen wat je wel en niet moet doen en of je wel of geen kinderen moet toelaten op de bruiloft. Maar jullie weten dit als bruidspaar het beste. Kies je voor een bruiloft met kinderen? Dan weet je vaak wel hoe de kinderen van vrienden en familie vermaakt moeten worden. Willen jullie liever toch geen kinderen op de bruiloft? Ook dat is helemaal prima: het is namelijk jullie dag!  

Bruiloft met kinderen, de voor- en nadelen

Bruidsfotograaf nodig voor een kindvriendelijke bruiloft? 

Zijn jullie nog op zoek naar een bruidsfotograaf voor jullie huwelijksdag? Het lijkt mij ontzettend leuk om kennis te maken. Ik vind het heerlijk om bruiloften met (en natuurlijk ook zonder) kinderen te fotograferen. Het is relaxt, grappig, ongedwongen en er worden altijd unieke plaatjes geschoten.

Fotografie Inge van den Broek

Typisch Inge

Vier jaar in Sevilla gewoond – liefde van mijn leven bleek geen Spanjaard, maar Zeeuw Michiel – hou van spelletjes doen en zelfgemaakte taarten – trotse mama van Daantje en Isa – gek op avontuurlijke reizen en kamperen – eerste verre reis alleen ging naar Guatemala, Mexico en Belize – twee keer naar Santiago de Compostela gewandeld – fan van konijnen Connie en Donnie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Logo Inge van den Broek Fotografie

“Inge haar mensenkennis gecombineerd met een goede dosis humor maakt haar uitstekend voor dit werk. Ik sta zelf niet graag voor de camera, maar dankzij Inge’s informele manier van werken en leuke opdrachtjes vergat ik soms zelfs dat ze foto’s aan het maken was”.

Heb je vragen of wil je kennismaken? Neem contact op en we spreken elkaar gauw!

Ook leuk om te lezen:

Bruiloft Kasteel Wijenburg – Echteld

Een knusse winterbruiloft eind dit jaar was het plan voor bruidspaar Anoushka en Jeffrey. Kasteel Wijenburg ...
Lees meer

Zakelijke portretdag

NIEUWE ZAKELIJKE FOTO’S NODIG?Zijn jouw foto’s op je socials en website aan vervanging toe? Op vrijdag ...
Lees meer
Trouwkaarten versturen - trouwkaart op een witte piano

Trouwkaarten versturen

Alles wat je moet weten over trouwkaarten versturen Gefeliciteerd, jullie zijn verloofd en stappen over een ...
Lees meer
Scroll naar boven